dinsdag 11 februari 2020

Samen hebben we een sponsorkind!

Welkom terug! Het bloggen wordt weer opgepakt. En deze keer over een nieuwe stap in Hillary'sHome!

Al langere tijd hield de volgende vraag mij bezig: 'Hoe kan ik met mijn bedrijf nog meer van betekenis zijn voor een ander?' Als ondernemer ben je bijna dagelijks bezig met je bedrijf; hoe kan ik het succesvol ontwikkelen, hoe kan ik nog meer groeien? Maar ik miste een stukje in dit alles. Ik voelde de behoefte om ook met mijn bedrijf nog meer van waarde te zijn voor een ander. Maar op welke manier? Wat paste bij mij?

Zaterdag 11 januari was er een Powervrouwen-event. Ik had nog nooit van 'powervrouwen' gehoord, totdat mijn oudste dochter, Elise, mij iets van hen doorstuurde via social media. ( https://vrouwen-met-power.nl/ .) En wat ik graag wilde, namelijk meer van betekenis zijn voor een ander, las ik daar terug; het ging onder andere over hoe je vanuit je passie kan leven en van daaruit van betekenis kan zijn voor anderen. 
Nou, mijn passie heb ik al wel gevonden, maar nu nog het stukje dat ik miste.

En daar was ik, bij het  Powervrouwen-event. Tijdens dit event werd onder andere een filmpje van Compassion getoond. In dit filmpje vertelde een man hoe hij als klein kind opgroeide in extreme armoede. Hij kon niet naar school, had bijna geen kleding en eten, had nagenoeg geen fatsoenlijk dak boven zijn hoofd en moest bedelen voor zijn moeder, broertjes en zusjes om te overleven. Hier kwam verandering in toen hij gesponsord werd door een 15-jarig meisje uit Nederland. Hij kon naar school, kreeg de benodigde voeding en kleding en is inmiddels een volwassen man met een baan die ook weer andere mensen begeleidt en onderwijst. 
Dit bleef mij in de week erna nog steeds bij en liet mij niet los. 
Toch viel het kwartje nog niet.

Tijdens ritten in de auto naar mijn inkoopadressen ben ik altijd veel aan het denken. 
TOEN VIEL HET KWARTJE
Ik bedacht me hoe gaaf het toch zou zijn om met mijn bedrijf een kind te sponsoren. Dat van elke bestelling in de webshop een bedrag naar het sponsorkind gaat. Zo gezegd, zo gedaan. Na contact te hebben gelegd met Compassion, heb ik Tracy als sponsorkind mogen verwelkomen. U ziet haar op onderstaande foto. Ze is 4 jaar en komt uit Kenia. Samen met u heeft Hillary'sHome nu dus een sponsorkind! Bij elke bestelling draagt u bij! Van het geld krijgt Tracy onderwijs, aanvullende voeding, medische zorg en geestelijke vorming. Zo helpen we haar om niet meer in de extreme armoede te leven.Het sponsoren van een kind is iets wat mede dankzij jullie vanaf deze maand mogelijk word gemaakt. Hartelijk dank daarvoor. Hoe meer bestellingen via de webshop, hoe meer sponsorgeld! En hoe gaaf zou het zijn als Hillary'sHome met dat geld meer kinderen kan gaan sponsoren in de toekomst! Of als we ook nog samen projecten daar kunnen ondersteunen!

 Mijn oudste dochter, Elise, zal op dit account gaan bloggen en zal u op de hoogte houden! Ook zullen we brieven schrijven aan Tracy!

Groeten, Elise & Hilgonda

1 opmerking:

Lucie Filippo zei

Wat een mooi initiatief. Goed bezig dames!