dinsdag 25 november 2014

Kavel gekocht


Eindelijk weer eens een berichtje van mij, wat is dat al weer lang geleden. De tijd glipt mij door mijn vingers heen. Iedere keer dacht ik weer; ik ga nu een stukje schrijven en jullie berichten lezen. Maar het lukte mij maar niet. Gelukkig heeft dat wel twee leuke redenen.
Ten eerste heb ik voor mijn verjaardag een nieuwe laptop gekregen en eer je daar alles op geïnstalleerd hebt!!
Ten tweede zijn wij erg druk bezig in onze zoektocht naar een kavel en het ontwerpen van de woning die wij daarop willen laten bouwen.

De kavel die wij steeds op het oog hadden toen ons huis nog in de verkoop stond, bleek net verkocht te zijn toen wij het huis ook verkocht hadden. BALEN dachten wij.
Maar al snel viel ons oog op een andere kavel in het buiten gebied. Een prachtig plekje, alleen aan de andere kant van ons dorp.
Mijn jeugd heb ik doorgebracht op het platteland en ik zou daar heel graag weer naar terug willen. En gelukkig deelt mijn man ook die wens. Niet geheel onbelangrijk ( hi hi ).
Vele gesprekken, bezoekjes, mailtjes en appjes volgden met de gemeente en 3 aannemers. Vele uren zaten wij gebogen over de tekeningen of achter de laptop. Vrij ver waren wij met alles, toen wij werden getipt dat er een mooie kavel in de stille verkoop stond in het buitengebied waar onze kinderen op school zitten. Het gebied waar eigenlijk ons hart ligt. Helemaal verscholen achter bomen en struiken ligt een prachtige kavel van 8000 m2.Er staat een hele oude boerderij met schuren op uit het jaar 1910. Mooie oude details zie je nog in- en aan de buitenkant van de woning en schuren. Het moet allemaal gesloopt worden, maar de oude elementen proberen we te behouden.
En sinds afgelopen maandag mogen wij de eigenaren zijn van deze prachtige kavel.
Je moet er door heen kunnen kijken, want er is jaren niks aan gedaan. De bramenstruiken zijn nog vele malen groter dan wij en het lijkt wel een grote wildernis. Maar er is iets moois te maken op dit prachtige plekje. Er blijkt zelfs een boomgaard te zijn met fruitbomen en een oude notenboom. Bijna niet te herkennen door de ware jungle.


De vele uurtjes zijn het allemaal waard geweest. En we hebben zin om aan dit grote project te beginnen.

Nog een fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

8 opmerkingen:

De Meidenmuts zei

Wauw....wat een uitdaging! Maar daar kunnen jullie wel echt iets moois van gaan maken! Ik kan er wel doorheen kijken...toen wij hier kwamen wonen was de tuin ook een grote wildernis met paardenwei..notenboom en veel puinen en struiken, maar het huis was toen niet zo'n bouwval als bij jullie hi.hi...
Ik ben toch zo benieuwd hoe jullie het aan gaan pakken....ik zal je posten hierover met plezier gaan lezen. Ik hou ontzettend van zo'n projecten...van hoe je zoiets kan omtoveren.
Dit zal denk ik echt jullie plekje worden!
Heel veel succes!.

Groetjes Anita

Home and Lifestyle zei

Ohh...wat gaaf zeg. Van harte gefeliciteerd! Dat worden spannende tijden, waarin heel veel uitgekozen en beslist moet worden. Super leuk om te doen, lijkt mij (maar soms ook heel vermoeiend denk ik ;-)).

Voorlopig heb je dus genoeg om over te bloggen...ik ga jullie project met veel plezier volgen.

Veel succes met alles en vooral genieten!

Lieve groet, Ingrid

Onder de rieten kap zei

Wat een gigantisch mooi stuk grond, echt een droom, dat uitzicht, de locatie, echt een superplek! Ik wens jullie heel veel plezier met het bouwen van jullie droomhuis, wat ontzettend leuk om dat te kunnen volgen de komende tijd!
Groetjes, Yvonne

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat een enorme lap grond is dat! Maar wat mooi om daar iets van te maken! Een hele uitdaging maar je hebt het beeld al voor ogen, denk ik, hoe het er uit zal gaan zien (over hoeveel jaar?)
Gefeliciteerd met deze aankoop en ik wens jullie veel werkplezier met het nieuwe huis!
We krijgen de vorderingen vast wel te zien!

groet Trijnie

lia zei

Wat ontzettend fijn dat jullie nu deze bouwkavel hebben gevonden. Jullie zijn nu vast blij dat de eerste verkocht was.
Nu gaat het pas beginnen...
Succes met alles wat er moet gebeuren. Maar het word vast prettig wonen daar.

Het Moonhuis zei

Gefeliciteerd met deze kavel en harstikke leuk juist om bruikbare materialen uit de oude gebouwen straks te gebruiken in jullie nieuw te bouwen huis. Super!!

Liefs Monica

Home is where the heart is zei

PROFICIAT!! Ik kijk uit naar alle foto's die gaan komen. Dat het prachtig wordt zal zeer zeker lukken
Heel veel succes en plezier
lieve groet Brigitte

G-STYLE zei

Leuk dat je reageerde op mijn blog . Ben nu wel benieuwd naar jouw alternatieve kerstboom ..
Dus laat maar zien hoor, altijd leuk om ideeen op te doen bij anderen.

Wens je veel succes alvast met het bouwen op deze kavel, wat een prachtige ruimte in een mooie omgeving.

Hartelijke groet Gea