dinsdag 16 september 2014

RouwkransMei 2014 ben ik geslaagd voor de Vakopleiding Bloemschikken ( Dutch Floral Design ) aan het Boerma Instituut in Aalsmeer.
Gisteren ben ik gestart met de Vervolg Vakopleiding Bloemschikken; de Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding.
Waar bij de DFD-opleiding alles nog stap voor stap werd voorgedaan en opgebouwd, gaat dit nu net even anders. We krijgen wel uitgebreid uitleg over de materialen en de technieken, maar daarna gaan we zelf aan de slag, waaronder soms met schetsen en ontwerpen. Dus, veel meer eigen creativiteit. Zo ontstonden dus verschillende creaties gedurende de lesdag.

Gisteren stond een rouwkrans op het programma, die lineair opgemaakt moest worden met verse bloemen. Erg leuk, want dit werd voor mij de eerste keer dat ik zo'n rouwkrans zou maken.
Je mocht naar eigen smaak de krans omwikkelen met allerlei soorten blad. Ik heb gekozen voor eikenblad, omdat dat een wat speelser en luchtiger effect geeft dan bijvoorbeeld salalblad of aspidistra.
Bovendien vond ik het ook mooi bij het aankomende jaargetijde passen.
Ook heb ik er voor gekozen een strook donker eikenblad er tussen te plaatsen, zodat de kleur van sommige bloemen, zoals de zantedeschia en het hart van de zonnebloem nog in de krans terugkomen.Het eikenblad had ik mooi dicht op elkaar vastgezet met krammen, zodat het elkaar mooi overlapte. Dit is helaas niet meer op de foto te zien, daar ik de krans pas vandaag bij daglicht op de foto wilde zetten. Het eikenblad was toen al aan het omkrullen.
Lering voor de volgende keer!!!De bloemblaadjes van de zonnebloem heb ik er van afgehaald. De gele kleur vond ik niet mooi matchen bij de andere bloemen en zo is het wel een mooie combi.

Het was een leuke, gezellige en leerzame dag.


Een lieve groet van mij,

Hilgonda

10 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Hallo Hilgonda,

Aangezien ik had gezien dat een nieuwe volger zich had aangemeld, ben ik gauw gaan kijken wie het was en zo kom ik op je blog gerecht. Gezellig en leuk dat je een eigen blog bent begonnen, ik hoop dat je je heel welkom voelt in blogland. Ik wil je graag gaan volgen, maar je hebt de gadget van google friend connect nog niet in je sidebar staan. Via dashboard, indeling moet je dat toe kunnen voegen. Zodra je dat hebt gedaan, kom ik graag bij je terug (als ik het niet vergeet). Ik wens je heel veel plezier met je eigen blog!

Liefs, Ingrid

Hilgonda Mons zei

Hallo Ingrid,

Erg leuk dat je mijn blog wilt volgen. En bedankt voor je tip. Ik heb de gadget om te volgen toegevoegd. Het is al met al nog een hele klus om je blog goed ingericht te krijgen. Maar wel erg leuk om te doen.
Jouw reactie geeft mij al een welkom gevoel in blogland.
Nog een fijne avond en een lieve groet van mij,

Hilgonda

Marjonel M zei

Heel leuk dat je mij volgt Hilgonda. En ga jou natuurlijk ook volgen ik ben heel benieuwd wat voor moois je ons meer laat zien.

Welkom in blogland!

Groetjes, Marjonel

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Hoi Hillegonda, Wat leuk dat je een lief berichtje achterliet op mijn blog n.a.v. de rijkdom van een boomgaard. Gelijk even bij jou gebuurt. Weet je wat zo leuk is, dat ik verschrikkelijk kan genieten van jouw bloembinders verhaal. Ik heb parttime bij een mooie bloemenwinkel gewerkt en het was altijd een feest om allerlei boeketten van klein naar groot te binden. Zo herkenbaar jou enthousiasme, dus ik ga je blog volgen en kijk uit naar de komende berichtjes.
groeten Pauline

De Meidenmuts zei

Hallo Hilgonda
Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog. Ik zou zeggen "welkom in blogland".
Ik zie dat je ook een mooi sfeertje hebt en mooie dingen maakt.....daar wil ik nog wel meer van zien.
Ik heb me bij jouw aangemeld.
Succes!

Groetjes Anita

What's in a day zei

Wat mooi om op deze manier en voor deze gelegenheid zo'n prachtige krans te maken. Dat moet je dus echt in je vingers hebben.
Welkom in blogland, ik hoop dat er nog veel mooie posten volgen.

Lieve groet, Eefie

De Meidenmuts zei

Ik kom steeds niet op jouw post. Ik krijg steeds de melding dat deze pagina niet bestaat....?
Ik kan hier wel een reactie plaatsen maar niet op jouw nieuwe post. Heb jij iets verkeerds staan......of ligt het aan mij...?

Groetjes Anita

Marjonel M zei

Ik zie jou nieuwe post ook niet, je moet je post wel publiceren anders zien wij het niet.

Groet, marjonel

Hilgonda Mons zei

Hallo Anita en Marjonel,

Sorry voor het ongemak. Terwijl ik mijn post aan het schrijven was, drukte ik per ongeluk op publiceren in plaats van voorbeeld. Ik heb hem er toen weer snel van af gehaald. Van daar dat je die melding kreeg. Maar de post is af en gepubliceerd. Hopelijk zien jullie hem nu wel!!!

Groetjes, Hilgonda

Dirk zei

Echt een prachtige rouwkrans! Kunt u mij vertellen waar u deze rouwkrans heeft laten maken. Ik vind het echt een prachtige rouwkrans!