woensdag 1 oktober 2014

Uitdaging

Afgelopen maandag heb ik mijn tweede cursusdag gehad.
We kregen les van meesterbinder Bart van der Elsken.
Er stonden twee opdrachten op het programma: één arrangement in gaas en één met klemtechniek, allebei lineair.
Dit zijn toch echt twee hele moderne stukken die ik zou moeten gaan maken.
Dat werd een uitdaging, zoals jullie wel zullen begrijpen.
Dit is nou niet echt de stijl waar mijn hart sneller van gaat kloppen!!
Maar zoals ons altijd wordt voorgehouden, moet je werk kunnen maken en ook met bloemen en kleuren kunnen werken die je zelf niet mooi vindt. En daar sta ik volledig achter. Je moet kunnen maken wat de klant vraagt!!

Maar als je straks op de foto de grote gifgroene vaas ziet, zul je begrijpen dat ik toch een flinke uitdaging voor mij zag!!
Maar ach, van een uitdaging hou ik wel, dus ging ik aan de slag.We begonnen met de klemtechniek. Door de polygonumstokken in verschillende lengtes te knippen en allemaal strak tegen elkaar in de vaas te plaatsen, kun je de allium er tussenklemmen.
Zelf vond ik het leuk om ook enkele polygonumstokken naast de vaas te plaatsen om zo het bloemstuk wat spannender en aparter te maken.
De stokken heb ik met paars draad: de kleur van de allium, aan elkaar vast gemaakt en het draad ook onder aan de vaas nog laten terug komen. Één van stokken heb ik gevuld met water en er een allium in geplaatst. Zo gaat het bloemstuk ook naast de vaas verder.


In deze vaas zit kippengaas. De bloemen steek je dus tussen het gaas, waardoor het op de plek blijft staan die jij wilt.

Allebei de vazen heb ik in het cursuslokaal tegen twee verschillende achtergronden gefotografeerd. Ik vond het leuk om te laten zien wat de kleur van de achtergronden en daarmee ook de weerkaatsing van het licht met het bloemstuk en de kleur van de bloemen doet.

Zelf ben ik niet zo van de bloemstukken en boeketten in huis. Een enkele bloem of toefje in een vaasje of een groepje kleine vaasjes bij elkaar vind ik wel erg mooi.


Ook hou ik wel van een grapje of iets net anders doen dan anders.
Ingedroogd is de roos ook leuk zo.

En staan mijn bloemstukken nu te pronken in mijn huis? Nee........... Iedere keer probeer ik het weer en geef ik ze een plekje in huis. Probeer het op verschillende plekken, kijk het dan een tijdje aan, maar word er niet gelukkig van.
Ook al waren mijn stukken goedgekeurd, ze verhuizen dan toch echt naar de garage.
Met mijn eerste stuk heb ik inmiddels iemand blij kunnen maken. Maar het tweede stuk staat 'mooi' te wezen in de garage.
Iemand belangstelling?

Nog een fijne week gewenst.


Lieve groet, Hilgonda

4 opmerkingen:

Marjonel M zei

Ja hoor we kunnen nu je post lezen.

Ik kan me voorstellen dat het een hele uitdaging is om bloemstukken te maken die niet helemaal je smaak zijn.
Maar je leert er wel veel van.

Lijkt mij wel heel leuk om te doen, zelf maak wel eens kransen in opdracht.

Liefs, Marjonel

De Meidenmuts zei

Ja...best moeilijk om iets te maken wat niet helemaal je smaak is, het zijn dan ook wel uitgesproken kleuren. Maar je moet natuurlijk eerst alles doorlopen voordat je je eigen smaak kan volgen.

Groetjes Anita

Anoniem zei

Hoi Hilgonda,
Ik had gezegd een kijkje te gaan doen op je blog, nou dat ziet er heel mooi uit zeg en wat maak je mooie foto's, vast niet met je telefoon!
Wat heb je voor camera? Je BLOEMWERK ziet er ook goed uit, veel succes met de opleiding.
Groetjes,

Corina
www.zanderijenmore.nl

Hilgonda Mons zei

Dank je Corina.
De laatste foto's die ik in het cursuslokaal heb gemaakt, zijn wel met mijn telefoon genomen.
Ik heb een Canon EOS 600D.

Groetjes, Hilgonda