maandag 2 november 2015

De eerste steen gelegd


Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat over de voortgang van de bouw heb geschreven. De laatste keer was in juli, toen de fundering en de begane grondvloer waren gestort.
Inmiddels is er al weer heel veel gebeurd en staan de binnenmuren en ook grotendeels de buitenmuren van de begane grond.


Als de binnenmuren staan en ze aan de buitengevel beginnen, begint het toch echt wel leuk te worden.
Een notariswoning is een huis die je kunt scharen onder de klassieke bouwstijl, waarbij veel aandacht is voor de detaillering, zoals: uitgemetselde hoeken, houten sierlijsten, zinken regenpijpen, luiken, roedeverdeling in de ramen, gestuukte lagen, mooie entreepartij.
En juist die details vind ik een notariswoning zo mooi maken en vind je in onze woning straks terug.

Zo hebben we gekozen voor een gestuukte onderlaag en gemeleerde, donkerrode bakstenen, om een mooi contrast met de lichte kozijnen en houten sierlijsten te krijgen. De bakstenen zijn oneffen en ruw voor een rustieke uitstraling.


En wat is het dan toch bijzonder om zelf de eerste steen van je huis te leggen.
We draaiden even de rollen om. Ik metselde de eerste steen en één van de bouwvakkers maakte de foto's.
Ik vond het een bijzonder moment!

De eerste twee hanenkammen zijn ook gemetseld. Ik ben iemand die echt op de details let en kan dan genieten van het mooie vakmanschap waarmee dit is gemaakt.
Omdat de hanenkammen schuin lopen en de stenen recht zijn, zou je beneden een hele smalle voeg krijgen die naar boven breder uitloopt. Door de stenen te slijpen in de goede vorm, is de voeg overal even dik, net als bij de muur.
Prachtig gemaakt.
Op bovenstaande foto zie je de achterkant van de woning. Het rechtergedeelte is de woonkamer, waar nog een veranda aangebouwd wordt( je ziet de betonnen poer al staan ). Het middelste gedeelte is de woon-leef keuken en links is de garage.
We wilden heel graag een grote woonkeuken, omdat dat toch wel de plek is waar we het meest gaan vertoeven.Nu de binnenmuren staan, krijg je er al een beeld bij. Wat is het dan leuk om door je huis te kunnen lopen en te zien dat datgene, wat je in je hoofd had, nu ook daadwerkelijk vorm krijgt.


Een fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

11 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het gaat nu steeds neer vorm krijgen hè en het wordt volgens mij heel erg mooi. Zo'n grote woonkeuken lijkt mij ook heerlijk, ik heb dat altijd al mooi gevonden, maar voorlopig zit dat er hier toch echt niet in. Veel succes met het vervolg en uiteraard gefeliciteerd met het leggen van de eerste steen!

Liefs, Ingrid

van alles wat in huis en tuin. zei

Zo, dat begint er op te lijken! Toen wij onze aanbouw bij het huis kregen had ik eerst de indruk dat het zo klein was, had jij dat ook? Later bleek dat echt een soort van gezichtsbedrog, gelukkig maar.
Wat bijzonder dat je zelf de eerste steen ging leggen: een mooie herinnering voor later.

groet Trijnie

Gerda - M'n Woonstek en Leven zei

Prachtig, om zo je mooie, eigen huis gebouwd te zie worden. Jullie zullen wel niet kunnen wachten op erin te trekken.
Fijn ook dat je zo veel ruimte krijgt, ik kan dat bij ons ook erg waarderen, al is het hier niet de grootte van de keuken (helaas).
Groet, Gerda

Marjonel M zei

Leuk dat je zelf de eerste steen kon leggen, en Je kunt al goed zien hoe het wordt.

Het Moonhuis zei

Ooh wauw echt ontzettend gaaf Hilgonda!!

Liefs Monica

Spijshuisje Lyd zei

Wat spannend zeg de bouw van je huis..het word vast een prachtige optrekje!
Liefs, Lydia

Verie - Vestywo zei

Heel gaaf, Hilgonda! Een mooi moment dat vast gelegd is! :)

Lieve-Groetjes,
Verie

Bij Sandra Thuis zei

Prachtig hoor, ziet het inderdaad al voor me je mooie keuken en veranda!Dat wordt goed toeven straks.
Fijn weekend!

inge van der sanden zei

Net je blog ontdekt...ik wist niet dat jij ook een blog hebt, zag je weleens voorbij komen..
Wat een mooi huis zeg...ga je gelijk volgen...
Fijne Week nog.

Groetjes,
Inge, my choice

Mirjam zei

Hallo Hilgonda,
Wat geweldig leuk om je, naast op IG ook hier op blogger te volgen. Super mooi dat jullie je eigen huis bouwen en zo aan de tekening in je header te zien, gaat dat echt een prachtig mooi huis worden. Het zal nog even duren eer je er in kunt trekken, maar dan heb je ook wel wat zeg. Heerlijk dat jullie zo oog hebben voor al die details.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Onder de rieten kap zei

Zo wauw wat gaat dat hard, echt zo ontzettend leuk om te zien hoe de bouw verloopt, net even al je blogs teruggelezen, ik liep even achter!
Liefs, Yvonne