maandag 30 november 2015

Op pad


Afgelopen zaterdag maakten we een ritje richting Brabant, om ons te oriënteren voor vloertegels. De rit ging naar 'De Opkamer' in Made en ' 't Achterhuis' in Udenhout.
Onze (lees 'mijn', maar manlief vindt dit ook mooi) voorkeur gaat uit naar een wat oudere vloer of naar een vloer met een verouderde look.
Mooi om de 'tand des tijds' te zien of, zoals bij Belgisch hardsteen, de vloer te zien 'leven'.
Aangekomen bij 'De Opkamer', richtten wij onze blikken eerst nog op de vele vloerdelen die er lagen. Maar al snel waren we verrukt van de mooie klassieke en zandstenen schouwen.
Dat ik deze mooi vond, stond al vast en had ik al laten vallen bij mijn man. Maar een plaatje zegt dan niet zo veel bij hem.
Echter, toen hij deze schouwen in het echt zag, zag ik hem steeds enthousiaster worden (tot mijn verbazing).

We belandden in de showroom aan de lange tafel, bij een heerlijk knapperend haardvuurtje. En onder het genot van een cappuccino lieten we ons voorlichten over de mogelijkheden van de verschillende schouwen.
Zowel in onze woonkamer als woonkeuken hebben we de voorbereidingen voor een openhaard getroffen. Hem gelijk al plaatsen heeft nu nog geen prioriteit bij ons.
Maar gaande weg werden we wel heel enthousiast en verloren we bijna uit het oog waarvoor we kwamen: de vloertegels!!

Omdat we wel foto's mochten maken voor onszelf, maar deze niet op internet mogen plaatsen, laat ik geen foto's zien van deze prachtige zaak.
Alle foto's in deze blogpost heb ik gemaakt bij ' 't Achterhuis'. En omdat ik ze met mijn mobiel heb gemaakt, zijn ze ook niet altijd even scherp.


Vol van al dit moois wat we gezien hadden, gingen we op weg naar Udenhout.
' 't Achterhuis' is een winkel met verschillende showrooms en de gehele bedrijfsruimte omvat maar liefst 25.000 m2.
Ruim 3 uur hadden we nodig om het meeste te zien van de enorme collectie antieke en historische bouwmaterialen.
Ik voelde me net een klein kind in een snoepwinkel en probeerde niet uit het oog te verliezen waarvoor we ook al weer kwamen.


Bovenstaande foto is een leuk idee voor de oude, stenen wasbak, die we uit de oude boerderij gesloopt hebben en willen hergebruiken in de garage.
En zo zagen we ook hele leuke barkrukken staan voor het spoeleiland in de keuken.


Na een heerlijk dagje oriënteren en rondneuzen, vertrokken we aan het einde van de dag weer huiswaarts, met veel stof om over na te denken.Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

14 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wanneer je zoveel moois ziet, lijkt het mij er niet makkelijker op worden om een keus te maken! Aan de andere kant zie je zo ook weinig mogelijkheden over het hoofd ;-). Zo'n prachtige schouw....wat is dat mooi zeg. Ik heb er hier geen ruimte voor, anders wist ik het wel.

Liefs, Ingrid

lia zei

Je hoofd zit dus weer bomvol ideeën.
En een schouw is echt prachtig als je daar de plek voor hebt.
Ben benieuwd of je de vloertegel gevonden hebt die je zocht.

Marjonel M zei

Wat spannend allemaal en heel mooi om allemaal prachtige spullen uit te zoeken voor jullie huis. Ik ben benieuwd of je nog een mooie vloer hebt gevonden?

Fijne week!
Liefs, Marjonel

Het Moonhuis zei

Ja het is prachtig daar en je hebt echt een paar uur nodig om alles te zien!

Liefs Monica

Des guirlandes zei

Wat leuk om op jouw blog te stuiten. Spannend hoor, een huis laten bouwen. Omdat ik op een architectenbureau werk maak ik de gebeurtenissen die je laat zien wekelijks mee. Leuk om het ook eens vanuit een andere hoek mee te maken, vanuit de klant, als het ware.
Groetjes,
Barbara

Onder de rieten kap zei

Indertijd hebben wij onze schouw en bourgondische dallen ook uitgezocht bij het Achterhuis, zo'n fijne zaak! Als je daar rondloopt zie je zoveel moois!
Liefs, Yvonne

Shyra zei

Kom maar bij ons kijken. We hebben ook estrikken van de opkamer

Shyra zei

Nr 4 achter je

Shyra zei

Nr 4 achter je

Easyliving zei

Moeilijk hè met zoveel aanbod je blik te blijven richten op datgene waar je voor komt...;-)
Wel fijn dat je hier tijd voor maakt...kun je er lekker over nadenken en dubben.

Liefs Dinka

Mirjam zei

Wat is dat toch heerlijk hè, om zo te mogen rondsnuffelen in de wetenschap dat je binnenkort iets van al dat moois in je eigen huis gaat plaatsen. Lekker laten inspireren en ideetjes opdoen. En dan helemaal leuk dat je man zo enthousiast wordt van sommige dingen. Ik ben benieuwd of jullie nou een vloer naar je zin hebben gevonden...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Cora M. zei

Lang leve de snuffel inspiratie winkels! Misschien een leuke tip aangezien je ook hier geweest bent, http://www.vieillefrance.nl/ misschien ken je het al, misschien niet. Het ligt niet zo heel ver af van waar je nu geweest bent...een 3 kwartier rijden denk ik.
Absoluut de moeite waard! Wij hebben er al heel wat vandaan gehaald..
Groetjes Cora

What's in a day zei

Leuk om zo op pad te gaan en zoveel moois te bekijken!
Stof tot nadenken en dan uitvoeren!!

Veel succes!

Lieve groet Eefie

Hilgonda Mons zei

Hallo Shyra, bedankt voor je aanbod. Bedoel je dijkgraaf 4?

Cora, bedankt voor je tip. Lijkt mij ook zeker de moeite waard.

Lia, Marjonel en Mirjam, we zijn nog niet uit de vloertegels. Maar door het oriënteren wel al een heel stuk wijzer geworden.