woensdag 10 juni 2015

Begonnen met de bouw


Met dit bord aan de weg geplaatst, kunnen we er niet meer omheen. De bouw is begonnen!!


Nadat de gemeente de piketpaaltjes had uitgezet en de aannemer met lint gemarkeerd had wat uitgegraven moest worden, werd nu goed duidelijk waar ons huis precies zal komen te staan.
Het uitgraven kon nu beginnen.


Er was ons al verteld dat de oude boerderij een eigen waterbron had. We wisten echter niet precies waar deze zich bevond.
Tijdens het uitgraven werd deze gelukkig gevonden.Een test bevestigde dat hij ongeveer 55 meter diep zat en nog krachtig genoeg was. Reden voor ons om deze te willen behouden om zo een eigen watervoorziening te hebben.
De buis werd verlengd, zodat hij nu in onze toekomstige garage uitkomt.

Het is erg leuk om elke dag stap voor stap de bouw van ons huis te volgen. We zijn nog steeds erg blij dat we tijdelijk in caravans op ons eigen perceel zijn gaan wonen, om zo alles goed te kunnen volgen.


Vandaag werd beton gestort voor de fundering. De belangrijkste basis van het huis!
Ook onze twee katers, Spike en Shadow, hebben het hier prima naar hun zin.


Onze katers zijn altijd binnen gebleven, maar sinds 2 maanden zijn ze nu ook naar buiten en beginnen ze zich al als echte jagers te gedragen.


Elke dag worden er verschillende muizen en vogels gevangen. Als de kinderen dit zien, proberen ze de muis of vogel te bevrijden en weer in de struiken vrij te laten.
Echter, Spike heeft dat nu door en glipt tegenwoordig gelijk met zijn buit onder de caravan. En tegen de tijd dat wij plat op de buik liggen om te kijken wat hij met zijn buit doet, zien we alleen nog maar een staartje van de muis uit zijn bek steken, die daarna ook naar binnen verdwijnt. Brrrrrr.......

's Avonds en in het weekend zijn we de achtergebleven stenen aan het rapen die, overal verspreid nog op de bouwplaats liggen en proberen we iedere keer wat hout weg te stoken van de mega-grote houtstapel. De eventuele mooie balken en blokken hout bewaren we voor de open haard of om nog in het huis te gebruiken. Echter, in het meeste hout zit olm en daar gaat nu toch echt de fik in.
Dit mag in deze oude, half-doorgesneden gastank.


Ook het gras en onkruid beginnen weelderig te groeien in de boomgaard. Geef je man een bosmaaier en je ziet hem voorlopig niet meer terug: zo leuk vindt hij het ( haha ).


En door alle drukte zou je bijna vergeten dat ook kleine kinderen groot worden.
Afgelopen week had onze oudste dochter Elise, van 17, haar VWO-gala. De aller rechtse op de foto is onze dochter.
En dan is ze toch echt geen meisje meer!


Nog een fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

9 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Dat lijkt mij zo spannend, om de bouw van je eigen huis vanaf het begin mee te maken! Maar ook super leuk! Jullie kunnen het proces mooi volgen vanuit de caravans op het terrein. Leuk dat wij mee mogen kijken.

Je dochter ziet er prachtig uit. Onze jongste dochter had een paar weken geleden ook haar gala. En morgen in spanning wachten op de uitslag!

Liefs, Ingrid

Verie - Vestywo zei

Ik lees je blogs met plezier. Heerlijk om het allemaal zo te kunnen volgen. Mooie jurk heeft je dochter gedragen naar het gala..super!

Lieve-Groetjes,
Verie

Verie - Vestywo zei

Ik lees je blogs met plezier. Heerlijk om het allemaal zo te kunnen volgen. Mooie jurk heeft je dochter gedragen naar het gala..super!

Lieve-Groetjes,
Verie

Spijshuisje Lyd zei

Wat leuk om je droomhuis zo stap voor stap tot stand te zien komen..spannend!
Het komt op een mooi plekje zo te zien!
Liefs, Lydia

Shyra zei

Hoi Ik kwam toevallig je blog tegen op FB. Leuk om te zien wat jullie nu allemaal meemaken. erg herkenbaar. Wij hebben 4 jaar geleden ons huis gebouwd en zijn nog niet helemaal klaar. Mocht je zin hebben om eens te komen buurten...koffie en thee staat altijd klaar. Groetjes Edwin en Kirsten van nr 4. Je achterburen.

Het Moonhuis zei

Dat lijkt me echt geweldig om zo je huis gebouwd te zien worden en voor jullie katten is dit echt het paradijs. Niet alle katten eten hun prooi op, die van ons niet.... uuh... geloof ik... hoop ik (bah, ik wil het eigenlijk niet weten haha).
Je dochter zag er mooi uit hoor, wat ben je dan trots hè?

Liefs Monica

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat lijkt me dat spannend om je huis zo gebouwd te zien worden maar ook wel heel leuk!
En wat een mooie dochter heb je....ja geen klein meisje meer hè, dat is even wennen denk ik!

groet Trijnie

Home is where the heart is zei

Geweldige foto van jullie katers. Het zijn en blijven rovers, als ze de kans krijgen. En is jullie dochter ook geslaagd? Spannend he. Idd kleine kindjes worden groot :))

Ik wens jullie een voorspoedige bouw en kijk uit naar het eindresultaat.

grtzz Brigitte

Onder de rieten kap zei

Zo leuk om de bouw van je huis van zo dichtbij te kunnen volgen!
Je katten zijn echt fotogeniek haha, prachtfoto! Je dochter is een plaatje in haar galajurk, daar mag je trots op zijn!
Liefs, Yvonne